• Om du som författare eller illustratör har en tydlig och bestämd idé om hur bilderna ska se ut eller om vem som ska illustrera, är det bra om du meddelar det och helst skickar med prov på illustrationer. Då är det enklare för förlaget att bedöma manuset i sin helhet.
• Om du inte har en bestämd uppfattning om bilderna, utan bara har skrivit en text, är det bättre att bara skicka texten. Du behöver inte rita enkla bilder för att förläggaren ska förstå hur bilderboken fungerar. Om du har tänkt att vissa saker ska visas i bild, inte i text, kan du förklara det, till exempel genom att skriva »detta händer i bild« under texten till respektive uppslag. Detta för att förtydliga när bilden berättar något som inte uttalat står i texten, men som är viktigt för att den grundläggande handlingen ska bli begriplig.
Vi beklagar, men du har gått in i väggen. Dessbättre är det bara en betalvägg.
Merparten av vårt material är öppet bara för våra prenumeranter (som gör det möjligt för oss att existera). Nu hoppas vi på dig också!
Som prenumerant får du:
- Sveriges mest prisbelönta magasin i brevlådan varannan månad.
- Fri tillgång till alla nummer digitalt samt färska artiklar som bara publiceras på hemsidan.
- Fri bindningstid.
Dessutom får du rabatt i vår webbshop och inbjudningar till releasekvällar samt förhandsvisningar av både film och teater.
Klart jag ska bli prenumerant!Fakturaprenumerant?
För dig som redan är prenumerant är det bara att logga in och botanisera i vårt digitala arkiv.
Logga in med Facebook
Inlägget Bilderboksmanus – vad vill förlagen ha? dök först upp på Tidningen Skriva.